Forum: jak powinien wyglądać york?
« Powrót | Rozpocznij nową dyskusję »
-
jak powinien wyglądać york?
dodał: ~laki, 26-12-2011, 23:38
witam, chcę kupić yorka bez rodowodu malutkiego tylko nie wiem czy to nie jest mieszaniec czy mółby mi ktoś pomóc? -
mieszaniec
dodał: ~Madzia, 27-12-2011, 12:52
jezeli nie stac cie na yorka z rodowodem to nazbieraj a kundel na pewno nie wrosnie a jezeli chcesz koniecznie bez to wyslij mi jego zdjecie na adres e-mail daise@buziaczek.pl ale pamietaj york musi byc maly miec krutki pyszczek male lapki i male stojoce uszka -
york
dodał: ~..., 28-12-2011, 22:03
York bez rodowodu, nie jest w 100% rasowy, czyli jest mieszańcem. Jak mówi Madzia, lepiej uzbieraj na rodowodowego( popatrz na strony hodowli, czasem się zdarza, że akurat urodzi się piesek z lekką wadą np. krzywym zgryzem itp.często takie pieski są sprzedawane po niższej cenie, możesz też kupić po prostu psa rodowodowego, nie wystawowego "na kolanka", takie psy są tańsze).
Poza tym z tego co wiem to od niedawna nielegalne jest kupowanie psa w miejscu innym niż schronisko lub zatwierdzona hodowla. -
york bez rodowodu
dodał: ~monika, 08-11-2013, 21:25
jak mozna mowic ze york bez rodowodu to mieszaniec jak suka yest yorkiem i pies to wyjda yorki
oszustwo v -
hahaha
dodał: ~przemekmarcin, 25-12-2013, 22:56
Tylko psy z rodowodem zkwp są rasowe!!!
Jak możesz idio*o pisać ze matka i ojciec to yorki to wyjdą z tego związku yorki???
z kundla(pies bez rodowodu) nigdy nie wyjdzie pies rasowy tj York!! Poza tym suka moze mieć młode z kilkoma psami w jednym miocie! A i jaka pewność ze tych psow przodkowie są yorkani?? Są kundelkami podobnymi do totka!!
Strona 1 z 1
Wypowiedz się w tym temacie